15:00

Hovsta IF

Referat: Frövi IK - Hovsta IF

Vinst och seriesegrare
Lördagen den 24 september gästades Frövi IK av Hovsta IF för match i femman. Hovsta har spelat bra under året både i serien och Distriktscupen så en jämn och tuff match väntade publiken som fyllde de två nya träläktarna utmed konstgräsplanens norra sida. Det dröjer tre minuter efter avspark tills första halvfarliga anfallet kommer och det är Johannes som spelar en djupledsboll mot Runa som kommer in i boxen men en back i Hovsta lyckas tåa bollen till målvakt. Minuten senare skapar FIK som medför en hörna som Stoffe slår mot bortre där Runa möter med pannan men bollen går strax utanför. I minut 6 skapar FIK ett anfall som avslutas med en volley från Stoffe men skottet en bit över ribban. I minut 11 testar Runa en instickare mot Kevin men målvakt i Hovsta är med och hinner ut och avvärjer ett farligt FIK-läge. Hovsta skapar ett anfall i minut 13 som medför en snabb omställning för Frövi som avslutades med ett höger inlägg från Wille A som Runa möter upp med en direktstyrning som gästernas målvakt räddar. I minut 14 grovjobbade Erik på vänsterkanten och fick med sig en hörna som blev resultatlös. I minut 19 rullar FIK upp ett anfall som avslutas med ett skott av Wille A men bollen smiter på fel sida av målvakts vänstra stolpe. I minut 19 spelar Jesper fram Kevin som kommer in i boxen men får inte till avslutet efter tuff duell med en gästande back. Minuten senare spelar Hovsta til sig en hörna som slås in i målområdet men Ludde är med och greppar bollen säkert. I minut 23 får FIK en chans att ta ledningen i matchen då Runa frispelas men målvakt vinner duellen. Minuten senare för Hovsta en frispark några meter in på offensiv planhalva. Frisparken spelas efter backen till en spelare på vänsterkanten som från ca 35 m skjuter iväg ett välplacerat skott som letar sig in i mål och Hovsta tar ledningen och det står 0-1 på resultattavlan. Minuten senare efter Hovstas ledningsmål skapar Hovsta ytterligare farligheter men inga mål då Frövis backlinje lyckas rensa bort bollen. Jesper testar ett långskott i minut 27 som målvakt räddar. I samma spelminut kommer Kevin in i boxens vänstra sida och får från snäv vinkel till ett avslut som täcks till en hörna. Hörnan medför ytterligare en hörna som slås mot Jesper som får till en nick som går i målgaveln. I minut 30 får Hovsta ett bra läge men Ludde i FIK-målet gör en benparad på avslutande skott. I anfallets 2:a våg testar Hovsta en instickare in i boxen men Ludde är med och hinner först på bollen. FIK får till en snabb omställning i minut 33 som medför skottläge för Kevin men skottet täcks till en hörna som sedan blev resultatlös. I minut 34 lyfter Hovsta in en boll i boxen som medför ett skottläge men skottet går en bit över ribban. I minut 35 får FIK tre skottlägen men alla tre skotten täcks av hårt slitande försvarare i Hovsta. Hovsta får en frispark på offensiv planhalva i minut 36 som slås in i målområdet men Ludde är säker och greppar bollen. Sista farligheten i första blir Hovstas då man får en frispark några meter utanför straffområdslinjen i minut 42 men inget mål då frisparken slås i Frövimuren. Ledning 0-1 till gästarna efter halva matchen. Frövi är inte nöjda med sin prestation i första och vet att man kan bättre.
I andra halvleks första minut kommer Hultman på offensiv vänsterkant och är nära att skapa en farlighet men Hovsta reder ut situationen. I minut 48 spelar Johannes en instickare mot Runa och det blir en farlighet men inget mål. I samma spelminut får Kevin ett fint skottläge inne i boxen men målvakt vinner duellen. FIK har ökat takten och spelar mer aggresivt och får med sig en hörna i minut 49 men inget mål trotts chanser. Minuten senare gör FIK ett högerinlägg som avslutas med skott från Runa men gästernas målvakt gör en bra räddning. I minut 52 testar Stoffe en instickare till Kevin som kommer med fart in i boxen men Hovsta lyckas avvärja ett bra FIK-läge. I minut 55 kommer Johannes fri men målvakt räddar och boll till hörna. Runa får ett nickläge på hörnan men inget mål. Hultman kommer med fart på vänsterkanten i minut 56 och får till ett inlägg som Hovsta tåar bort framför FIK:are i bra läge och hörna för Frövi. Frövi trycker på i både 2:a och 3:e våg efter hörnan men inget mål. I minut 57 får FIK en hörna som Kevin slår mot bortre och där möter Johannes med pannan och bolen sitter i nät och det är kvitterat, 1-1 på resultattavlan. Hultman, Runa och Kevin spelar fin fotboll i minut 58 och FIK är nära att ta ledningen men inget mål. FIK trycker på och skapar två hörnör i minut 59 och 60 men inga mål. I minut 61 gör FIK en fin omställning som medför att Kevin kommer fri men en bra målvakt i Hovsta vinner duellen. Kevin får en ny chans minuten senare men avslutande skott går strax utanför. I minut 62 tar Frövis ledningen (2-1) då Runa kommer fri och säkert placerar bollen i nät bakom utrusande målvakt. Johannes, Wille och Kevin spelar fin fotboll i minut 66 som avslutas med ett skott i ett bra läge men boll över ribban. Hovsta gör ett inlyft i boxen i minut 67 men Ludde går ut och plockar bollen enkelt. Frövi fortsätter att skapa och har flera bra anfall där det b la blev farligt i minut 71 då Hultman slet och pressade målvakt till ett misstag som medförde att Runa får ett friläge men målvakt räddar med en benparad. Hovsta gör en omställning i minut 72 men Calle i FIK-försvaret är stark och reder ut situationen. I minut 73 sliter Kevin till sig bollen och spelar fram Runa men utrusande målvakt vinner duellen. Minuten senare kommer Hultman i ett farligt läge men målvakt vinner duellen. I minut 74 kommer Hovsta i ett farligt anfall som Wille M avvärjer och Hovsta får ett bra frisparksläge men inget mål då skottet går högt över Luddes ribba. FIK gör ett fint omställningsspel i minut 80 som avslutas med ett inspel mot Shafici som får med sig en hörna på avslutet. Kevin slår en fin knorr på hörnan som blir farlighet men mv lyckas få bollen över ribban och ny hörna till Frövi. Manuel får ett bra nickläge på hörnan men inget mål. I minut 82 krigar Hultman till sig bollen och spelar fram Hamodi men inget mål från ett bra läge. Minuten senare gör Hovsta en omställning som Calle i backlinjen reder ut säkert och Hovsta får en hörna. Hörnan slås in mot mål men inga farligheter då Ludde är bergsäker och greppar bollen. I minut 85 väggspelar Runa och Hultman och sedan spelar Runa fram Shafici som bredsidar bollen i nättaket och FIK utökar ledningen, 3-1. Kevin får en fin chans att utöka Frövis ledning i minut 87 men inget mål. I minut 90 trixar Runa med trassan och spelar sedan fram Kevin som från vänsterkanten inne i boxen är stensäker och bollen sitter i nät och 4-1 till Frövi som blir slutresultatet.
Vinst till Frövi och 3p in på kontot. Segern innebar att seriesegern säkrades med en omgång kvar att spela i femman då tabelltvåan Stene förlorade mot tabelltrean Sköllersta (3-2 till Sköllersta). Vi gratulerar grabbarna i FIK till seriesegern